sobota, 20 września 2014

Placki dyniowe


Wszędzie dynia!

Przygotowanie placuszków jest bardzo proste - dynię tarkujemy, odsączamy z nadmiaru wody, dodajemy 3-4 łyżki mąki (razowa, kukurydziana, pszenna, wybór dowolny), jajko, sól, pieprz, czosnek, inne przyprawy. Formujemy placuszki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 20-30 minut. *

* możecie również je usmażyć, będą bardziej chrupiące :)



Dynia na słodko i słono

15 komentarzy:

  1. Dyniowe najlepsze, wychodzą przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. na wytrawnie jeszcze nie jadłam, ale zapasy w lodówce takie że wypróbuję twój przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobisz mi takie? Uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam placki ze śmietaną :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeszcze nie próbowałam nic dyniowego, czas to zmienić, szczególnie że przepis wydaje się prosty, a i wyglądają cudnie!
    nakrywka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. one są bez dodatku jajek? I

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepraszam najmocniej, dodałam jedno jajko :) Już poprawiłam post!

      Usuń
  8. ale mam ochotę, naprawdę pysznie się prezentuje. A co Ty na to aby użyć dressingu jogurtowego Develey? Myślę, że ciekawie by się połączył z dynią! A sprawdźcie inne propozycje Develey: http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/09/zapiekanka-jesienna.html#comment-form ja naprawdę jestem pod mega wrażeniem :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...